Z przyjemnością informujemy, że laureatką wojewódzkiego konkursu „Smak ekologicznej żywności” zorganizowanego przez Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego została uczennica naszej szkoły – Klara Wojciechowska .
Celem konkursu było zapoznanie się uczestników z tematyką związaną z zasobami ekologicznej żywności oraz postępującymi zmianami klimatu, co przyczyni się do zwiększenia świadomości w zakresie ochrony i oznakowania żywności, rozwinięcia wśród dzieci i młodzieży postaw proekologicznych oraz kształtowania indywidualnej odpowiedzialności za stan środowiska i zdrowe odżywianie.
Tegoroczną formułą konkursu po raz pierwszy był test on –line. Uczestnicy musieli rozwiązać 30 zadań, wykazując się wiedzą m.in. na temat rolnictwa ekologicznego i produktów z niego pochodzących, oznakowania zdrowej żywności oraz organizacji ekologicznych działających w Polsce.
Nagrodami w konkursie jest atrakcyjny sprzęt elektroniczny.
Gratulujemy!